Daten met autisme in Antwerpen

Geplaatst op 27 juli 2022, 16:27 uur door de redactie.

Antwerpen is een prachtige en bruisende stad die veel te bieden heeft. Van oude historie, tot aan moderne architectuur dat het straatbeeld schetst. In deze blog geven we je een aantal dating tips voor een romantische date of zelfs weekendje in Antwerpen met of zonder beperking.

Top 10 Bezienswaardigheden Antwerpen

  1. Antwerpen Centraal
  2. Zoo Antwerpen
  3. Chocolate Nation
  4. Het centrum van Antwerpen
  5. Onze Lieve Vrouwekathedraal 
  6. De Ruien
  7. Kasteel Het Steen
  8. Het Eilandje
  9. MAS – Museum de Stoom
  10. Koninck Brouwerij

Met de trein naar Antwerpen Centraal

Als je niet in Antwerpen woont dan is een treinreis naar Antwerpen echt een aanrader! Wanneer je in de stationshal van Antwerpen Centraal aankomt kijk je je ogen uit naar de prachtige glazen koepel en de stationsklok met het wapen van Antwerpen. Tevens maakt het treinstation ook wel deel uit van het centrale middelpunt van de stad. Ook aan de buitenkant ziet het station er prachtig uit.

Centraal station Antwerpen

Zoo Antwerpen

Tijdens een date naar een dierentuin is natuurlijk altijd plezant. Dan zit je in Antwerpen goed, want de dierentuin is pal naast het station. In de dierentuin zijn veel soorten dieren te vinden. Zoo Antwerpen is zowel in de zomer als winter geopend. Tijdens het bezoek kun je op verschillende plekken wat eten of drinken.

Chocolate Nation

Op date naar Chocolate Nation in Antwerpen

Vlakbij het station aan het Astridplein is ook Chocolate Nation te vinden. Een museum over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Je leert de weg kennen die een cacaoboon aflegt tot een uiteindelijke Belgische bonbon. Ook kun je workshops, proeverijen volgen. Na afloop Belgische bonbons kopen voor je date, alhoewel die wel prijzig zijn.

Centrum Antwerpen

Als je het station uitloopt loop je zo een straat in vol tentjes en barretjes waar je iets kunt eten of drinken. Hierbij kun je denken aan Belgisch bier, Vlaamse frietjes, Luikse wafels tot aan Italiaanse pizza’s, voor elk wat wils! Als je verder de straat doorloopt kom je in het winkelgedeelte waar je kunt shoppen en wellicht iets leuks voor elkaar kunt kopen. Uiteindelijk kom je bij het stadshart waar je op de Grote Markt het stadhuis en de Onze Lieve Vrouwekathedraal kunt bekijken.

Als je even doorloopt kom uit aan de Schelde waar de historie van Antwerpen begon. In de vijftiende eeuw hield de grote reus Druon Antigoon iedere schipper tegen die door de Schelde wilde varen, maar op een dag wist de Romeinse schipper Silvius Brabo de reus te doden en zijn hand af te hakken en met een sierlijke boog in de Schelde te gooien. Hier komt de naam Antwerpen ‘hand werpen’ vandaan.

De Ruien

Ondergrondse rondwandeling De Ruinen

Antwerpen kent een ondergronds gangenstelsel van vroeger. Dit gangenstelsel bestaat uit stadsgrachten en riolen en ligt onder het historische centrum bij de Grote Markt. Met De Ruien experience zie je hoe het vroeger eruit zag door middel van een tablet met filmpjes. De route is circa 1.5 kilometer lang waar je met begeleiding te voet door de modder en plassen loopt. Vooraf het bezoek krijg je laarzen en een beschermpak om tijdens de rondleiding te dragen. Helaas is De Ruien niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Kasteel Het Steen

Midden in hartje Antwerpen ligt kasteel Het Steen. Het is het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen (11e eeuw) en is gratis toegankelijk voor bezoekers.  Ontdek de geschiedenis welke functies het kasteel door de tijd heeft doorgemaakt zoals een gevangenis, houtzagerij en museum. Wilde je altijd eventjes als een prins of prinses voelen in een prachtig kasteel? Dan moet je hier zijn!

Het Eilandje

Het Eilandje Antwerpen

Zoals al eerder benoemd kent Antwerpen ook moderne architectuur en dat vind je bij Het Eilandje door de jaren heen is getransformeerd. Vroeger liepen er allemaal zeelieden rond en tegenwoordig is het een hippe graag bezochte plek van Antwerpen. 

Er zijn ook twee populaire museums te vinden bij ’t Eilandje. MAS (Museum aan de Stroom) en het Red Star Line Museum. Beide musea laten je de geschiedenis zien van de Antwerpse scheepvaart en haven. 

Als je even door gaat kom je uit bij de Scheldekaai waar nog oude havenkranen te bezichtigen zijn waar vroeger boten mee werden geladen om door de Schelde uitvoeren naar de Noordzee.

De Koninck Brouwerij

Houden jullie beide van een lekker Belgisch pintje? Dan moet je echt naar de stadsbrouwerij van Antwerpen, de Koninck Brouwerij in het zuiden van de stad. Hier kun je aan de lijven ondervinden hoe het Belgisch bier gebrouwen wordt met een interactieve tour en natuurlijk zelf eentje vers van de tap drinken!

Elektrische deelstep Antwerpen

Lime deelstep Antwerpen

Kortom genoeg te doen door de gehele stad! Als het allemaal te ver lopen is, dan is de elektrische deelstep een hele leuke, goedkope en snelle manier om samen met je date van A naar B te rijden. De grootste aanbieder met ruim 3000 elektrische steppen is Lime met de fel groene kleur.

Om gebruik te maken van de step moet je de Lime app downloaden, een account aanmaken, bankgegevens koppelen. Als je dat gedaan hebt kun je een step zoeken met een groene lamp via de app of langs de straat. Scan de QR code en rijden maar! En wanneer je klaar bent zet je de step weer langs de straat neer. Makkelijk toch?!

De elektrische steppen in Antwerpen gaan best snel en kunnen een behoorlijke afstand afleggen. Het is daarom ook leuk om zomaar door de stad te toeren of jezelf te verplaatsen naar andere bezienswaardigheden of musea in Antwerpen elders in de stad.

Daten met een beperking Antwerpen

Heb je na het lezen van deze blog ook zin om op date te gaan naar Antwerpen? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere singles op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen