Down The Road: Samen op reis met syndroom van Down

Geplaatst op 05 maart 2024, 21:37 uur door de redactie.

Down the Road, het bekende VTR-1 programma waarin een groep jongeren met het syndroom van Down samen op reis gaan, heeft al meerdere prijzen gewonnen en brengt ook positieve ontwikkelingen met zich mee in de Vlaamse samenleving.

De zes jongeren met het syndroom van Down gaan met presentator Dieter Coppens en begeleidster Saar Pelgrims op reis en maken samen geweldige avonturen mee. Ze leren hun eigen grenzen te verleggen en laat zien dat het mensen met een handicap zich niet hoeven te laten beperken.

Tijdens de afleveringen maakt Dieter Coppens in een busje samen met de zes kandidaten een roadtrip op bestemmingen als West-Europa, Zuid-Afrika, Spanje, Marokko, Finland, Thailand en de laatste keer in Canada.

Down The Road wint internationale prijzen

Het populaire programma loopt al sinds februari 2018 en zijn al zes seizoenen van gemaakt. Dat het een bijzonder programma is blijkt ook uit de prijzen die het programma heeft mogen winnen afgelopen jaren. Zo won Down the road in 2019 de internationale prijs AIB Impact Award in Londen, de eerste prijs op het World Media Festival in Hamburg, een Gouden Roos en in 2024 een Kastaar als beste TV programma van 2023.

Niet alleen in Vlaanderen is het programma een groot succes. Ook in Nederland werd het programma Down the Road erg goed bekeken en met lovenden reacties ontvangen. Daar ging zanger Gordon samen met de jongeren met syndroom van Down op reis.

Werkgevers staan open voor mensen met een beperking

Waar voorheen het zeer moeilijk was voor mensen een plek op de arbeidsmarkt te vinden, leidt het succes van Down The Road ook er naar toe dat werkgevers wat meer open staan voor mensen met een arbeidsbeperking volgens zorgaanbieder Raakzaam die al 25 jaar mensen met een beperking koppelt en begeleid bij dagbestedingen.

Ga ook het avontuur aan en start met daten

Heb je na het kijken van Down The Road of na het lezen van deze blog ook zin om eindelijk die stap te zetten? Kijk dan eens geheel vrijblijvend rond op de site van Capido. Hier zitten meerdere vrijgezellen op die net zoals jij ook op zoek zijn. Je kan elkaar zelfs berichtjes sturen of iemand laten weten dat je diegene wel leuk vindt. Zo kan je het eens rustig proberen, zit je nergens aan vast en wie weet kom jij bij Capido straks jouw droompartner tegen. Zet hem op!

Start met daten Inloggen


Beeld: VRT-1
   
Deel dit artikel:      

Andere blogs die je kunt lezen