Over ons

Capido is een samenvoegsel van cupido en handicap, dus vandaar de naamgeving. We bieden een platform waar mensen met een beperking of autisme elkaar kunnen ontmoeten en kunnen daten. Natuurlijk is het niet zo dat mensen met een handicap perse moeten daten met mensen die ook een beperking hebben, maar dit platform richt zich wel op de doelgroep waar enigszins begrip voor elkaar getoond wordt. Uiteraard zijn mensen zonder handicap ook van harte welkom!

Capido is in augustus 2016 opgericht door Erwin Oudshoorn uit Nederland die zelf geboren is met Lymfatische Malformatie.  Kort gezegd houdt dat in dat de lymfe niet goed functioneren en een vochtophoping vormt in de cellen. Door zijn aangeboren afwijking kan hij moeilijk praten en ziet hij er bijzonder uit.

In Nederland is Erwin een bekende verschijning. Hij is regelmatig te zien in de media. Zo heeft hij in 2009 meegedaan aan het programma Je Zal Het Maar Hebben waarin mensen met een beperking vertellen over hun beperking en stond hij in 2018 in de LINDA. en sprak hij in oktober 2021 over het dating platform bij de Nederlandse talkshow HLF8 op SBS6.

Erwin weet als geen ander hoe lastig het daten is met een beperking. Het begint altijd met een leuk chatgesprek, maar op het moment dat hij een foto stuurde van zichzelf werd hij steeds afgewezen. En bij het plaatsen van een persoonlijke profielfoto krijgt Erwin al bijvoorbaat geen reactie. Dus besloot hij daar verandering in te brengen. Er waren immers weinig specifieke websites voor deze doelgroep. Lange tijd kwam er het maar niet van, tot dat hij in de zomer van 2016 een dubbele kaakoperatie onderging en hij 12 weken zijn kaken op elkaar moest houden. In de herstelperiode bouwde hij zijn eigen datingsite Capido.

Onze missie is daarom ook de doelgroep in België een platform te bieden waar mensen met een beperking of een vorm van autisme elkaar kunnen ontmoeten. Maar nogmaals ook als je geen beperking hebt, maar wel open staat om iemand te ontmoeten met een beperking ben je ook van harte welkom!

Volg Capido op Instagram Volg Capido op Facebook Abonneer op Capido.TV

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Word gratis lid van Capido!

Dating app voor mensen een beperking Dating app autisme

Door je aan te melden bij Capido ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy